T-SHIRT

Design T-shirts, handgemaakt met luxe afwerkingen  


Naast Haute Couture ook T-shirt ontwerper? Waarom T-shirt?

 

Klopt! T-shirt ontwerpen is erg leuk om te doen. Vooral als ze exclusief zijn!

T-shirt is een van de meest belangrijkste Items in onze kledingkast. Het is comfortabel, tijdloos en trendy tegelijk!

 

Mode is een vorm van communicatie. Zo staan bepaalde kledingstukken symbool voor een politieke, sociale, culturele of economische beweging en drukken ze de individuele persoonlijkheid van de drager uit. Je persoonlijke stijl toont wie je bent of wie je wil zijn. 

Lees meer over de geschiedenis van het T-shirt als rebels, politiek & fanatiek canvas.

 

Weet jij de geschiedenis  over het T-shirt?

 

T-shirts werden oorspronkelijk gebruikt als ondershirt. Om te dragen onder een trui, een overhemd of polo. Tegenwoordig draagt men eigenlijke iedere dag wel een t-shirt, vooral ook omdat het lekker schoon is op de huid. Maar ook bijvoorbeeld voor iets meer warmte in de winter als het koud is, of als extra laag tegen zweten.

 

T-shirts ontlenen de naam aan het model. De hoofdletter T is de basis voor het ontwerp. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende speciale versies zoals, met een v-hals of extra diepe hals. Maar ook t-shirts met lange mouwen (longsleeve t-shirt) zijn tegenwoordig heel normaal.

 

De geschiedenis van het witte T-shirt voert terug naar het begin van de 20e eeuw. Amerikaanse soldaten zagen Europeanen rondlopen in een wit katoenen shirt. De Amerikanen namen de rage over. Door mannen als Marlon Brando en James Dean in de jaren 50 wordt het witte T-shirt populair en steeds meer gemeengoed. Het witte T-shirt is een status symbool geworden. In het begin was het T-shirt een teken van rebels gedrag.

 

Voor meer info check de links.

 

Met stijlvolle groet,

Kristine (designer Ajnemra collection)